English
مجله ترویج و توسعه آبخیزداری
مشاهده جزئیات مقاله
دانلود فایل مقاله :
( 105 بازدید ) ( 29 دانلود )
اطلاعات انتشار : دوره 7 - شماره 26 - شماره پیاپی 26
نوع مقاله : مقالة‌ تحقيقي‌ (پژوهشي‌)
محورهای مقاله : مديريت كارآفريني مبتنی بر طرح های مدیریت حوزه های آبخیز
عنوان مقاله : هدررفت خاک و عناصر مغذی در اثر برداشت محصول­ های کشاورزی: اهمیت و عوامل تعیین­ کننده
خلاصه مقاله : بخش­ های خوراکی برخی از محصو ل­های کشاورزی درون خاک قرار دارند که هنگام برداشت آ ن­ها، مقداری خاک جابجا میشود. خاک همراه محصول، علاوه بر خسارت برجا نظیر کاهش حاصل­ خیزی و کیفیت خاک، در مراحل مختلف تا زمان مصرف، از جمله هنگام تحویل به کارخانه­ ها و کارگاه­ های فرآوری محصول، پیامدهای بهداشتی، زیست­محیطی و اقتصادی قابل توجهی دارد. در علم حفاظت خاک، به این پدیده، فرسایش ناشی از برداشت اطلاق می­ شود چرا که خاک از محل اصلی خود خارج شده و دیگر به آن­جا بر نمی ­گردد. از میان فرآیندهای مختلف فرسایش خاک تهدیدکننده­ ی کشاورزی پایدار، از فرسایش خاك در اثر برداشت ریشه، غده و پیاز محصول­ های کشاورزی، اطلاعات زیادی وجود ندارد. از آن­جایی که این موضوع مهم مغفول، نقطه مشترک بسیاری از تخصص­­ های کشاورزی اعم از حفاظت خاک و آب، و آبخیزداری، و مسایل پس از برداشت است، این مقاله به اهمیت و عوامل تعیین­کننده در ایجاد و کاهش این پدیده می­ پردازد.
تخصص ها : برداشت محصول، محصول ­های کشاورزی، هدررفت خاک، هدررفت عناصر مغذی
منابع : Auerswald, K., Gerl, G., and Kainz, M. 2006. Influence of cropping system on harvest erosion under potato. Soil and Tillage Research, 89 (1): 22-34.


نویسندگان مقاله :
نویسندهترتیب نویسندهدانشگاه / سازمان/ موسسهدانشگاه / سازمان/ موسسه ( لاتین )سمتپست الکترونیکیمدرک تحصیلی
بهجت تاج الدین
(نویسنده مسئول)
1موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  behjat.tajeddin@yahoo.com 
دسترسی سریع

کلیه حقوق این وب سایت برای مجله ترویج و توسعه آبخیزداری محفوظ می باشد .